Pedicure behandeling € 30,-

Een pedicure behandeling bestaat uit het knippen van de nagels, het verzorgen/polijsten van de nagels, eelt verwijderen en een korte voetmassage.

 

Diabetici

De voeten van een diabetes patiënt hebben extra zorg nodig. Regelmatige controle en behandeling door een Medisch Pedicure kunnen ernstige problemen voorkomen. De voeten van diabetespatiënten kunnen namelijk extra kwetsbaar zijn en hiervoor is  een juiste behandeling en kennis en nodig. De voeten zijn vaak extra kwetsbaar omdat de bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen. Ook het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen, En de voeten kunnen van stand veranderen.  

Reuma

De voeten van reumapatiënten vragen extra zorg. Hun voeten zijn meer kwetsbaar en gevoeliger dan de voeten van gezonde mensen. De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door: gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, slijtage in de gewrichten of standsveranderingen van de voeten. Door het dunner worden van het vetkussen onder de bal van de voet, een afwijkende stand van de voet en/of tenen en niet goed passend schoeisel treedt er aan de voeten vaak eelt- en likdoornvorming op. Door een beperkte bewegingsvrijheid en/of doordat de tenen herhaaldelijk in de verdrukking komen bij te weinig ruimte in de schoen, krijgt een reumapatiënt ook te maken met nagelafwijkingen zoals: brokkelige nagels, eeltvorming onder de nagels.